Nagyváradon lépnek színpadra a paródiák koronázatlan királyai

Ki ne hallott volna az IHM-ről, Magyarország legismertebb és talán legkedveltebb humorcsapatáról, a paródiák királyairól, az Irigy Hónaljmirigy zenekarról, amely megalakulása óta először lép élőben és teljes létszámban fel Nagyváradon.

Generációk nőttek fel videóikon, fiatalok és idősebbek egyaránt dúdolják legnagyobb feldolgozásaikat, olyan zeneszámokat, amelyeket a közönség sokszor már jobban ismer mirigyes feldolgozásban, mint eredeti előadásban.

A napjainkban kilenc ”kanra’’ bővült zenekar 1990-ben egy mátyásföldi szilveszteri bulin alakult meg, 1993-as első demófelvételük elkészültekor a csapat már teljes létszámban szórakoztatta a rajongókat. 1994 novemberében jelent meg első lemezük, alig egy hónap múlva pedig teltházas koncertet adtak.

A koncert után indultak meg a hétvégi fellépések, de ebben az időben több tag még polgári foglalkozását is űzte. 1996 februárjában aztán megjelent a második lemezük, A csillagok háborognak, mely hamarosan arany-, majd platinalemez lett. A lemezen profi énekesnők énekeltek, s köztük volt a közismert előadóművész: Keresztes Ildikó is.

1997-re az Irigy Hónaljmirigy az ország egyik legnépszerűbb együttesévé vált. Ekkor jelent meg ez első kislemezük, a Buliwood, amelyet a platinalemez Snassz Vegas! album követett. 1999 tavaszán jelent meg a Sovány Vegasz című maxi lemezük, októberben pedig elkészült a Selejtező című albumuk. Ugyancsak 1999 ősszén addigi legnagyobb szabású koncertjét adta az Irigy Hónaljmirigy Magyarországon. 2000-ben jelent meg a Ráncdalfesztivál című kislemezük, melyből az első tévéműsorukat készítették. Ezt 2000 Szilveszter este mutatták be a TV 2-n, melyen azóta rendszeresen jelentkezik a zeneparódiákra épülő, olykor koncertfelvételeket bemutató, szórakoztató műsoruk. 2001-ben készült el a Flúgos futam c. nagylemez.

2001 után jellemzően tematikus jellegű nagylemezeket készítenek. A banda 2003-as albuma, a ValóságShokk a divatos valóságshow-kra és holdudvarukra reflektált, míg a 2004-es Bazi nagy lagzi (eredetileg Bazi nagy roma lagzi) a mulatós zene és rokon stílusainak gyöngyszemeit tűzte tollhegyre. Ugyanebben az évben jelent meg Daléria címmel az IHM válogatáslemeze.

A fiúk 2005-ös Retro Klub című albumukon a magyar könnyűzene nagy öregjeit (Illés, Omega, Metro, LGT, Koncz Zsuzsa, Szűcs Judith, Hobo Blues Band, Cseh Tamás stb.) parodizálták, míg a 2007-es K.O.Média áldozatai a média által felkapott „sztárok” Gáspár Győzikétől Kelemen Annán át az Il Divóig.

A csapat tagajai jelenleg sem tétlenkednek, ezekben a napokban jelent meg legújabb paródiájuk Mondd, ez hogy lett sztár? címmel, amely a fiatalok körében rendkívül divatos Gangnam Style és egyben X-Faktor paródia is.

A kilenc humortröszt 22 év után végre ÉLŐBEN is Nagyváradra látogat. A Live Project Kft. szervezésében december 19-én, 19 órától a nagyváradi Antonio Alexe Sportcsarnokba várják rajongóikat, ahol fergetes, hangszeres élő koncertet adnak.

A rendezvényre jegyeket elővételben december 5-től lehet vásárolni, 20-25 lej közötti áron a Bihari Napló szerkesztőségében, a Queens Music Pubban és a Nagyváradi Magyar Diákszövetség Ifjúsági Központjában. A rendezvény partnerei: Nagyvárad Polgármesteri Hivatala, Bihari Napló, Queens Music Pub és a Partium Rádió.

Támogatók, médiapartnerek:


© 2012 tombolj.ro Minden jog fenntartva!